Menu

Fethneys Care Home, Worthing

The university-style environment at Fethneys is designed to help young adults with disabilities enjoy the transition to independent living. The kitchen is a vital part of this, where residents can gain a Life and Living Skills award, accredited by Chichester College...

The Howdens’ installation at Fethneys in 2007 built on the success at Champion House, experimenting with standard products to design a kitchen specifically for a group of ten young wheelchair users. The base units are mounted with a recessed plinth to improve access while retaining vital storage space. Double ovens and microwave are positioned for easier access, with a pull-out worktop below the microwave to act as a shelf to rest dishes on.

Other features include the five-burner gas hob – one of the first with a ‘no flame no gas’ mechanism, which has space underneath for access, with drawers to one side and pull-out corner storage to the other. The dining area has a variety of pull-out and overhead storage, and an accessible lower row of wall units.

This modified space is attractive, modern and suitable for people with a wide range of disabilities, as well as being the social hub at Fethneys.